انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

جمعه, ۲۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۵۰ ب.ظ

گدایی زمین به اسم کشت فراسرزمینی!

  آیا ما واقعاً ناچاریم ۲ تا ۴ برابر میزان بارندگی خود سد داشته باشیم، زمستان ها آب را تا نیمه سدها یا حتی کمتر جمع کنیم، در برابر آفتاب قرار دهیم؛ تا در بهار و تابستان ۷۵ درصد تبخیر شود (http://fna.ir/f1brl4 )، ۱۵ درصد به شهرها و صنایع اختصاص دهیم تا به عکس ادعای سدسازان(مصرف 90 درصدی) فقط ۱۰ درصد برای کشاورزی بماند؟!! 

با عدم تجدید مخازن زیرزمینی آب، زمین خشک شود و همراه با خشکی زمین، بیش از ۱۰۰ برابر حد بحران فرونشست و حتی فروچاله داشته باشیم؟!! که تهدیدی خطرناک و پرهزینه برای تمامی زیرساختها و ساختمانهای کشور ماست؟!!

https://gsi.ir/fa/news/25391/

همراه با ادعای خشکسالی، هر ساله با هر باران، سیلابها بیشتر و مهلکتر شود؟!! و خاکی که برای تولید هر یک سانتی متر آن بیش از 500 سال زمان نیاز است، با فرسایشی حدود ۱۶ تن در هکتار (۴ تا ۵ برابر متوسط جهانی) از دست برود؟!! (irna.ir/xjHhGQ)

تا در نتیجه این افراط در سدسازی، نتوانیم تولید محصولات اساسی داشته باشیم و فقط به دلیل ناتوانی در کنترل مافیای سدسازی، به گدایی آب و زمین به سراغ کشورهایی برویم که سدسازی را در کشورشان محدود کرده و آب و خاکشان حفظ شده و سرسبز مانده اند؟!!

البته در زمان برداشت، فقط در صورت عدم نیاز خودشان و با هزار شرط نانوشته؛ اجازه خواهیم داشت محصول سرمایه خود را به کشورمان منتقل کنیم؟!!

 به نظر میرسد تجربه خسارت بار سرمایه گذاری ایران در اوکراین به عنوان کشت فراسرزمینی، کافی نبوده!! که باز هم مسولان دم از کشت فراسرزمینی میزنند؟!! (https://tn.ai/2673760)

  چرا باید حیاتی ترین نیاز خود را به شرایط، منافع و مشکلات کشورهای دیگر گره بزنیم؟!!

 آنچه روسیه را در جنگ جهانی کنونی!! پیروز کرده، تولید داخلی محصولات اساسی و توان صادرات آن است. وگرنه شوروی در دوره ابر قدرتی خود به دلیل نداشتن مواد اساسی کشاورزی از هم پاشید!!

از آنجا که هر کشوری به دنبال منافع خود میباشد، وابستگی به مواد غذایی و محصولات اساسی، در نهایت، می تواند به درگیری، وابستگی سیاسی، خواری و خسارت بیانجامد!!

بی دلیل نیست که آمریکا برای مقابله با خشکسالی، سدهای اضافه بر 20 درصد آب سطحی خود را جمع و گاهی حتی به رایگان، در کشورهای جهان سومی سدسازی میکند!!! در حقیقت با دریافت نقش سدسازی در ایجاد خشکسالی؛ خشکسازی و جنگ آب و سلطه خود را در این کشورها، با کمترین هزینه، زمینه سازی میکند!!  https://ecoviews.ir/destruction-of-dams-to-save-nature/

ما می‌توانیم با یک پنجم هزینه سدسازی، با آبخوانداری، آب باران را در مخازن زیرزمینی، بدون تبخیر ذخیره کنیم؛ تا مخازن زیرزمینی پر آب شود، از فرونشست در امان بمانیم؛ و با مرطوب شدن زمین، مراتع و جنگلها سرسبز و حتی امکان کشتِ دیمِ محصولات اساسی فراهم شود؟!! فقط اگر بتوانیم به سلطه سدسازان بر رودهای خود پایان دهیم!!!

که در آن صورت، روستاها و مراتع زنده میشوند؛ روستاییان و عشایر از آوارگی، مهاجرت و بیکاری نجات می یابند. توزیع جمعیت به نسبت وجود آب در هر منطقه شکل میگیرد؛ و شهرها هم از سرریز جمعیت مهاجر و گسترش حاشیه نشینی در امان میمانند

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۳/۲۷
پروین قدیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی