ایجاد شبکه فاضلاب در شهرها به نفع مردم یا به نفع شرکت خصولتی آبفا و صنایع آب بَر!!
علت تسریع آبفا در ایجاد شبکه فاضلاب در شهرهای کم آب و تصفیه و انتقال آن به صنایع آب بر چیست؟
هنگامی که تأثیر مصرف بالای آبِ برخی از صنایع در مناطق مرکزی کشور، در بی آبی و فرونشست، آشکار شد؛ پیشنهاد متخصصان این بود که با توجه به هزینه سنگین انتقال آب دریا و شیرین سازی آن، این صنایع باید به کنار دریا منتقل شوند.
اما این امر برای صاحبان این صنایع و نیروگاهها، ناگوار و برای شرکتهای خصولتی وابسته به وزارت نیرو مانند آبفا بدون سود بود!!
بنابراین علیرغم آن که تصفیه فاضلاب در اغلب شهرهای ایران، که دارای خاک رسوبی هستند، بدون هزینه و به کاملترین روش ممکن (با سیستم چاههای جذبی و تصفیه بیهوازی) در حال انجام است. و سبب تجدید آب زیرزمینی و بازیافت کامل آب میگردد؛ با توجه به بحران بی آبی و فرونشست در شهرهایی که انتقال فاضلاب در آنها صورت گرفته بود؛ تصمیم گرفته شد به سرعت و به هر قیمت، با انتقال و تصفیه فاضلابِِ همه شهرهایی که دارای صنایع آببر بودند، و اختصاص آن به صنایع آب بر بحران آب شهر تشدید گردد!!
زیرا با انتقال فاضلاب، و اختصاص آن به صنایع آب بر، بی آبی و فرونشست، گریبانِ مردم شهر را می گرفت!!
با بروز مشکلات اجتماعیِ شهر، ناشی از بی آبی مصنوعی، هم ضرورتِ انتقال صنایع آب بر به سواحل فراموش میشود؛ و هم با توجه به عدم امکان انتقال مردم یک شهر به نقطه دیگر؛ دولت، چاره ای جز اختصاص هزینه بسیار سنگینِ انتقال و شیرین سازی آب دریا برای تامین آب شهر، نخواهدداشت!!
بنابراین علاوه بر حفظ منافع صاحبان صنایعی که مصرف بالای آب دارند، و عدم اجبار آنها به انتقال صنایع خود؛ با اختصاص بودجه کلانی از ملت، برای انتقال و تصفیه فاضلاب و شیرین سازی و انتقال آب دریا، به جای استفاده از این بودجه برای رشد و توسعه واقعی کشور ؛ نفع صنایع آب بر و شرکت خصولتی آبفا تأمین خواهدشد !!