انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

پنجشنبه, ۳ اسفند ۱۴۰۲، ۰۹:۴۱ ب.ظ

مراحل فرآیند تصفیه بی هوازی فاضلاب در چاه جذبی

مراحل تصفیه فاضلاب در چاههای جذبی:

١_ هیدرولیز (تجزیه)       ٢_ اسید شدن       ٣_ تولید متان 

 ۴_ عبور از چند ده متر از زمین و زلال و قابل آشامیدن شدن

١_ هیدرولیز (Hydrolysis)
مواد آلی  موجود در فاضلاب ها که به شکل توده های به هم چسبیده می باشند، در تصفیه فاضلاب به روش بی هوازی، طی  ۵ تا ١٠ روز  به  «مواد محلول» تبدیل می گردند. 

٢_ اسید شدن
دومین گام در هضم بی هوازی فاضلاب، اسید شدن مواد آلی تجزیه شده در مرحله قبل می باشد. یعنی مولکول های چربی، روغن، کربوهیدرات ها و پروتئین ها به اسیدهای چرب، آمینو اسیدها و قندها تبدیل و در نهایت منجر به تولید سرکه و جوهر نمک شده و سبب تصفیه کامل آلودگی بیولوژیک فاضلاب خواهد شد.

٣_ تولید متان «بیوگاز» 
خروجی تصفیه فاضلاب بی هوازی، علاوه بر «فاضلاب زلال» و  «بدون مواد آلی و لجن»، «گاز متان» است که میتواند به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد.
 
 
۴_  زلال شدن 

در چاههای جذبی از آنجا که انباره چاه در زمین رسوبی قرار میگیرد، پس از تبدیل فاضلاب به مایع بدون آلودگی میکربی، با عبور از چند ده متر از زمین، به آب کاملا پاک و زلال تبدیل شده، به مخازن آب زیرزمینی اضافه و قابل بازیافت می‌گردد. 
  گاز متان حاصله نیز معمولا با لوله به بالاتر از بام منتقل و رها می‌شود تا سبب انتقال بوی نامطبوع آن به داخل خانه نگردد.


امتیازات چاه جذبی در تصفیه فاضلاب 
این فرایند در چاه جذبی علاوه بر استفاده از روش بیهوازی و امتیازات آن و کارآمدی بیشتر نسبت به انواع دیگر تصفیه فاضلاب:


١_ سطح زمین اشغال نمیشود


۲_ با تصفیه کامل بیولوژیکی و جذب و ذخیره در محل مصرف، مخازن آب زیرزمینی تجدید شده، با تسهیل چرخه آب، و بازیافت آن، شهرها با کمترین آب مصرفی گرفتار بحران کمبود آب نمیشوند


٣_ با توجه به تجدید آب زیرزمینی فرونشست کنترل میگردد


۴_ عمل تصفیه و بازیافت آب، با کمترین هزینه انجام میشود

 

۵ _ این تصفیه خانه کامل خانگی با گسترش شهر بدون نیاز به هزینه، گسترش می یابد

 

در مورد مسئله نیترات آب زیرزمینی هم لازم به ذکر است که به دلیل وجود ٧٨ در صدی نیتروژن در هوا، آب باران حاوی اسید نیتریک شده و در تماس با زمین نیترات تولید می‌گردد.

بنابراین همه آبها چه روی زمین و چه در زیر زمین دارای نیترات و با این حال قابل مصرف و نوشیدن هستند. 


ضمن این که سرانه مصرف آب آشامیدنی و پخت و پز نسبت به آب مصرفی، حدود ۲ درصد است. و انتقال و عملا دور ریختن کل پسابی که در چاههای جذبی، بدون هزینه، قابل تصفیه کامل است؛ آن هم به صورت آب به شدت آلوده ای که استفاده از آن برای کشاورزی هم خطرناک است، و ایجاد بحران بی آبی، فرونشست و آلودگی محیط زیست، برای کم نیترات شدن چند لیتر آب آشامیدنی، معقول نیست. *
در حالی که تصفیه نیترات اضافه، هم در خانه ها و هم در تصفیه خانه های کوچک محلی و انتقال به خانه ها با قیمت بالاتر امکان دارد. 


تنها در صورتی که سطح آب زیرزمینی بسیار بالا و نزدیک به انباره چاه‌ها باشد احتمال آلودگی آب زیرزمینی پیش می آید که منطقی ترین چاره آن، استفاده بیشتر از آب زیرزمینی و انتقال کمتر آب رودها است. که علاوه بر حل مشکل سطح بالای آب زیرزمینی، به سود محیط زیست، و کشاورزی و روستاهای نیازمند به آبِ رودها خواهد بود.

 

* هم اکنون در اطراف شهرهایی که گرفتار کم آبی و فرونشست شده اند، دریاچه های پساب آلوده به وجود آمده است. حتی در شهری مانند یزد!!!

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی