انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

جمعه, ۱۶ شهریور ۱۴۰۳، ۰۷:۵۱ ب.ظ

دلایل انتقال و تصفیه بی‌هوازی فاضلاب در اروپا

🔻دلایل انتقال و تصفیه بی‌هوازی فاضلاب (کارخانه‌های بیومتان) در اروپا *

1- سطح آب زیرزمینی در کشورهای اروپایی اغلب بالا استبنابراین فاضلاب‌های انسانی، دامی و زباله تر، از مهم‌ترین عوامل آلودگی محیط زیست، یعنی آلودگی سطح زمین، رودها و حتی آب‌های زیرزمینی است.

 ٢ -  منابع سوختی آنها محدود است و نیازمند خرید یا تامین آن با روشهای مختلف هستند.

 
فواید سیستم تصفیه بی‌هوازی فاضلاب :

-  فاضلاب جامد یا مایع و زباله‌های آلی، در مخازنی بسته، توسط باکتری‌های بیهوازی، با تجزیه کامل، تا ٩۶ درصد از آفات و میکربها پاک شده، به مایع پاک از آلودگی و گاز متان تبدیل می‌شود.


-  در این فرایند، علاوه بر حفظ محیط زیست از آلودگی، با استفاده از پسابِ حاصل، در آبیاری، با توجه به پاک بودن از آلودگی و غنی بودن از مواد آلی، امکان مناسبی برای کشاورزی ارگانیک (بدون نیاز به سم و کود) فراهم می گردد.

 
-  
امکان استفاده از گاز حاصله به عنوان سوخت نیز علاوه بر ارزانی، با جلوگیری از پخش متان در هوا، عاملی برای کم شدن گرمایش زمین نیز هست.

 بنابراین ضرورت رفع آلودگی، حفظ محیط زیست، فراهم شدن امکان کشاورزی ارگانیک و کم شدن هزینه سم و کود آن، و همچنین، تأمین گاز متان ارزان برای سوخت، دلایل سرمایه‌گذاری های سنگینی کشورهای اروپایی، جهت انتقال فاضلاب و ساخت مخازن تصفیه بی‌هوازی آن (کارخانه‌های بیومتان) است.*


اما در ایران اغلب اقدامات دولتی، از جمله انتقال فاضلاب، بدون بررسی و تحقیق در شرایط، اهداف، آزمایش و بررسی نتایج و شناخت اترات مثبت و منفی، با تقلید ناقصی از غرب، با هزینه سنگین، به صورت نمایشی و با آسیبهای فراوان، صورت می‌گیرد

قابل ذکر است که سطح بالای آب زیرزمینی در تهران، به دلیل عدم استفاده از آب زیرزمینی و انتقال آب سد، بدون ضرورت و به اسم کیفی سازی سرانه ٢ لیتر آب آشامیدنی انجام می شود!!

در حالی که نه تنها استفاده از آب زیرزمینی، برای ٩٩ درصد نیازهای مصرفی (شستشوی ظروف، مواد غذایی، حمام، بهداشتی، سیفون توالت و آبیاری باغچه ها) کاملا مناسب است؛ بلکه وجود نیترات که نتیجه ترکیب آب باران با نیتروژن هوا و در همه آبهای روی زمین موجود است، نه تنها در صورت استفاده، آسیبی به انسان نمیرساند، بلکه برای تامین پروتیین و رشد گیاهان ضروریست!

علت استفاده از کود نیتراته در کشاورزی هم برای تامین همین نیازِ است.  


 اکنون به بهانه وجود نیترات در آب مصرفی، علاوه بر تبخیر 75 درصدی آب در سدهایی که تا کنون، با حجمی دو برابر ظرفیت بارندگی کشور فقط یرای تولید برق ساخته شده اند و همچنان ساخته میشوند، سرانه ٢٠٠ _٢۵٠ لیتر آبی که توسط چاههای جذبی، بدون محدودیت به آب زیرزمینی افزوده می‌شد، به اسم تصفیه مدرن! به پساب به شدت آلوده تبدیل شده است!!

انتقال فاضلاب، علاوه بر این که شهرهای ما را به بی آبی، فرونشست و تخریب تدریجی گرفتار نموده است؛ با تبخیر این پساب در تالاب‌های اطراف شهرها، یا در صنایع پرمصرف، تبخیر آب در ایران را به شدتی غیر قابل باور، یعنی بیش از 90 درصد میرساند!!

 

در حالی که حتی اگر نیترات، در آب زیرزمینی بیش از حد مجاز و برای سرانه 2 لیتر آب آشامیدنی مضر بود، با توجه به امکان خرید یا تصفیه با دستگاه‌های تصفیه خانگی، به تبخیر سپردن سرانه 200-250 لیتر آب قابل مصرف، هرگز عاقلانه نبوده و در هیچ کشوری، حتی کشورهای پر آب، هرگز چنین اقدام نامعقولی صورت نگرفته و نمیگیرد!

 متاسفانه وزارت نیرو، همه پساب‌هایی که در چاههای جذبی، تصفیه، پاک، زلال و با کلرزنی قابل مصرف می‌شد؛ در کشور کم بارش و کم آب و گرم ایران، به اسم کیفی سازی سرانه ٢ لیتر آب آشامیدنی، بدون تحقیق و بی توجه به عواقب آن، با تقلید ناقص و نابجا از انتقال فاضلاب در اروپا (که در آنجا به کارخانه های بیوگاز منتقل و بازیافت میشود)، با انتقال فاضلاب، به سمت خارج شهرها  و تبخیر کل آب مصرفی که سابقا در چاههای جذبی به آب پاک و زلال تبدیل شده و با تجدید و بازیافت آب زیرزمینی، آب پایدار شهرهای کم آب ایران را تامین میکرد، علاوه بر آلوده سازی محیط زیست، شهرهای ما را با بی آبی و فرونشست، به سمت نابودی می کشاند !!

در واقع تنها راه جلوگیری از آلودگی ادعایی آب زیرزمینی، بدون نابودسازی منابع و مخازن آبی زیرزمینی شهرها، استفاده مجدد از چاه های جذبی خانگی است. گرچه در مناطقی که امکان حفر چاه جذبی وجود ندارد، تصفیه خانه های بیهوازی محله ای بهترین راه برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست، بازیافت آب و استفاده از گاز متان حاصله برای سوخت است.پساب غنی از مواد آلی این تصفیه خانه های محلی برای آبیاری بسیار مناب استگرچه در صورت انتقال به چاههای جذبی در لایه های زمین، زلال شده و با تجدید آب زیرزمینی فقط با کلرزنی امکان استفاده از آن در لااقل ۹۹ درصد مصارف خانگی خواهد بود

این اقدام علاوه بر تامین آب و نجات فضای سبز شهری از خشکی، عامل بازگشت آب سدها به محیط زیست و کشاورزی بی آب مانده خواهدبود

قابل توجه این که در حال حاضر نیز، علاوه بر استفاده از دستگاه‌های تصفیه خانگی با هدر رفت بالای آب، خرید آب آشامیدنی هم رایج است .

imna.ir/x7nJT *

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی