انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

انسان و محیط

این سایت متعلق به معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی می باشد. مطالب مفید برای زندگی بهتر انسان با حفظ محیط زیست (توسعه پایدار) در این وبلاگ مطرح می گردد

جمعه, ۱۶ شهریور ۱۴۰۳، ۰۴:۵۴ ب.ظ

روش سنتی تصفیه فاضلاب شهرهای ایران

  🍀 روش سنتی تصفیه فاضلاب شهرهای ایران

✅ شهرهای ایران سابقا چگونه از آلودگی‌های محیط زیست توسط فاضلاب در امان می‌ماند؟

 ✅ علی رغم کم آبی شهرهای ایران، چگونه آب زیرزمینی این شهرها تجدید و تامین می‌شد؟

 ✅ چرا در هر شهر ایران که انتقال فاضلاب با ادعای مدرن سازی آن انجام شده، بحران بی‌آبی و فرونشست شدید روی داده ولی در اطراف شهرها، رودها و تالابهای فاضلاب، تشکیل شده است؟

 

در واقع دانشمندان هوشمند ایران، روشی بسیار کارآمد، برای تصفیه فاضلاب، حفظ محیط زیست، بازیافت آب و تامین پایدار آب شهرهای کم آب ایران، طراحی کرده و اجرای آن را آموزش داده و ترویج نموده‌اند.
این روش که از شناخت کارآمدی آن در دنیا، زمان زیادی نگذشته و در ایران متاسفانه کاملا ناشناخته مانده؛ تصفیه بیهوازی و کامل فاضلاب است!! 

تصفیه بیهوازی فاضلاب شهرهای ایران، به صورتی انجام می‌شد که علاوه بر پاک نگاهداشتن محیط زیست و عدم اشغال زمین، سبب تجزیه کامل فاضلاب، با باکتری‌های بی‌هوازی و تولید مایعی بدون میکرب و گاز متان می‌گردید. 

 این مایع با عبور از لایه‌های زمین علاوه بر پاکی از آلودگی‌های میکربی، زلال، قابل مصرف و در مخازن زیرزمینی آب شهرها، ذخیره و قابل برداشت و در واقع بازیافت می‌گردید.

سیستمی که تصفیه و بازیافت آب از فاضلاب، بدون ایجاد آلودگی در محیط زیست، به شکل طبیعی حتی گسترش یابنده با گسترش شهر با کمترین هزینه تامین می‌یافت!!
 روشی که آنقدر بدون نمود، تحمیل زحمت یا هزینه این فرایند را انجام می‌داد که نه تنها مردم، بلکه حتی اغلب متخصصین وزارت نیرو نیز شناختی از آن ندارند و طبعاً قدر آن را هم نمی‌دانند!!

 حتی اکنون که با منسوخ کردن این روش، شهرهای ما را گرفتار عواقب هولناکی مانند بی‌آبی آلودگی محیط زیست و فرونشست کرده‌اند، کارایی عظیم آن را باور نمی‌کند!!

 این سیستم بسیار هوشمندانه که قرن‌هاست ناجی ما در حفظ آب، محیط زیست، سلامتی و آسایشِ ما بوده و اکنون به دلیل ناآگاهی در حال نابودی آن و در واقع نابودی شهرهای خود هستیم؛ سیستم "چاه جذبی" است!!

 در واقع میله چاه جذبی، پسابها و فاضلاب‌های انسانی را به زیر لایه فشرده زمین هدایت می‌کند. و در جایی که زمین قدرت جذب آب را دارد، انباره های چاه جذبی حفر می‌گردد.
 این انباره ها وظیفه تجزیه کامل و تصفیه فاضلاب توسط باکتری‌های بی‌هوازی را به عهده دارد. 
پس از تجزیه فاضلاب به مایع پاک از آلودگی و گاز متان(بیوگاز)، این گاز با لوله به بالای بام برای خروج هدایت شده؛ و مایع پاک از میکروب، با عبور از ده‌ها متر از زمین رسوبی، زلال شده، مخازن زیرزمینی آب، با آب پاک و زلال تجدید و آماده برداشت و مصرف می‌گردد.

 بی دلیل نیست که هر شهری که انتقال فاضلاب و متروک کردن چاه‌های جذبی، در آن انجام شده، گرفتار عدم تجدید آب زیرزمینی، بی‌آبی و فرونشست شده و خارج از شهر نیز مملو از رودها و تالابهای پساب به شدت آلوده و بیماریزا می‌گردد.

 

 متاسفانه با هر میزان انتقال آب به شهرها، به دلیل خروج آن با شبکه فاضلاب، آب زیرزمینی احیا نشده و نمی‌تواند از فرونشست جلوگیری کند!!

 ضمن این که با خروج و تبخیر همه پساب مصرفی شهر، تبخیر کشور ما از ۷۵ درصد به ۹۰ درصد می‌رسد که نتیجه آن جز خشک‌سازی کاملِ محیط زیست، کشاورزی و حتی نابودی اغلب شهرهای کشورمان نیست!!

 در واقع آبی پایدار که با هزینه‌ای حتی بسیار کمتر از انتقال و تصفیه آب رودخانه‌ها، با هر میزان مصرف، به دلیل تصفیه و چرخش طبیعی، در اختیار شهرهای ایران، حتی برای گسترش شهرها بود؛ به اسم بالا بردن کیفیت سرانه ٢ لیتر آب آشامیدنی، کاملاً به تبخیر سپرده شده، نه تنها امکان گسترش شهرها را منتفی می‌سازد؛ بلکه به زودی اغلب شهرهای موجود ایران را هم گرفتار بی‌آبی، آلودگی، فرونشست و در نهایت نابودی می‌کند!!

این معضل، جز نتیجه عدم باور به سنت‌های ارزشمند و به جا مانده از دانشمندان کشورمان، تقلید کورکورانه، بدون بررسی شرایط، چگونگی، عواقب آن و ناقص و نمایشی از غرب نیست!!

 

جالب این‌که مدتی است کشورهای غربی بخصوص در مناطقی با سطح آب زیرزمینی بالا، برای رفع آلودگی از محیط زیست خود، با سرمایه‌گذاری سنگین، فاضلاب‌های انسانی و دامی و حتی زباله‌های آلی شهرها و روستاهای خود را، به مخازن یا کارخانه های بیوگاز منتقل میکنند.*


در این مخازن، فاضلاب، توسط باکتریهای بیهوازی، تجزیه و از آلودگیهای میکربی، پاک شده و امکان استفاده از پساب پاک از آلودگی آن در کشاورزی ارگانیک؛ و گاز متانِ آن، به عنوان سوخت سبز، در جهت کنترل گرمایش زمین، فراهم می گردد.

 

* بزرگ‌ترین نیروگاه‌های بیومتان در اروپا                       imna.ir/x7nJT

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی