چاه جذبی، کاملترین سیستم در تصفیه فاضلاب و بازیافت آب پاک و زلال
چاه جذبی
کاملترین سیستم تصفیه فاضلاب و بازیافت آب پاک و زلال
با خواص :
۱- تصفیه بیهوازی با رفع کامل آلودگیهای زیستی (بیولوژیک) از فاضلاب
۲- عدم آلودگی محیط زیست در شهر و اطراف آن توسط فاضلاب (به عکس شرایط کنونی شهرها که با رودها و تالابهای فاضلاب محاصره شدهاند)
۳- تامین کننده آب پایدار شهرها و بازگشت آب تصفیه شده پاک و زلال در محل مصرف؛ و امکان تامین لااقل ۹۹ درصد مصارف شهر، فقط با کلرزنی!
۴- مانع فرونشست زمین، با تجدید آب زیرزمینی شهر
۵- کم هزینهترین و مفیدترین روش تصفیه فاضلاب که اکثر کشورهای اروپایی به دلیل بالا بودن سطح زیرزمینی آب از آن محرومند همین سیستم چاههای جذبی است*
6- انطباق کامل تامین آب و تصفیه فاضلاب شهرها، بر پدافند غیرعامل، به دلیل:
- امکان تامین آب، با برداشت از آب زیرزمینی به صورت غیرمتمرکز
- تصفیه فاضلاب توسط چاههای جذبی که متعدد و پراکنده است
هر دو عامل، مانع مهمی در برابر بیآبی، آلودگی محیط زیست و بیماریهای ناشی از آن، در زمان وقوع حوادث طبیعی یا جنگ هستند.
- منابع زیرزمینی آب، با لغزنده کردن خاک در عمق زمین، ضربات زلزله و حتی بمبهای سنگین را خنثی میکنند در حالی که سدها از خطرناکترین سازهها در زمان زلزله و وقوع جنگ هستند
قابل ذکر است که در صورت مناسب نبودن آب زیرزمینی برای آشامیدن، با توجه به مصرف ناچیز سرانه ۲ لیتر، قابل تامین توسط دستگاههای تصفیه خانگی یا محلی با کمترین هزینه است. در حالی که بقیه مصارف از قبیل، شستشوی ظروف، مواد مصرفی (گیاهی و...) حمام و بهداشتی، سیفون توالت و آبیاری و... یعنی ۹۹ درصد مصارف شهری، قابل تامین از آب زیرزمینی فقط با کلرزنی، بدون نیاز به هدر دادن، آلوده سازی محیط زیست و حتی تبخیر سرانه ۲۰۰-۲۵۰ لیتر آب مصرفی در اطراف شهرها برای کیفی کردن سرانه ۲ لیتر آب آشامیدنی است!!
7- در صورت استفاده از چاههای جذبی، نه تنها امکان گسترش شهرها یا ایجاد شهرهای جدید با کمترین اختصاص آب امکانپذیراست؛ بلکه در صورت ادامه انتقال فاضلاب، با توجه به گسترش بی آبی، فرونشست و آلودگی محیط زیست، زندگی در شهرهای موجود هم به سختی قابل دوام شده و مهاجرتهای سنگین، به خطر بزرگی برای کشور تبدیل خواهدشد !
متاسفانه در ایران، بدون توجه به دلایل و شرایط متفاوت آب و هوایی اروپا و امکانات و محدودیت های خاص هر منطقه، و با تقلید بی دلیل و ناقص بخشی از اقدامات محیط زیستی اروپا، که هیچ ضرورت و مناسبتی با شرایط کشور ما ندارد، اقدام به انتقال فاضلاب به نامناسبترین شکل ممکن، به حومه شهرها، تصفیه ناقص هوازی و رهاسازی پساب به شدت آلوده کردند. که نتیجه آن، تبخیر همه آب مصرفی(سرانه 200-250 لیتر) اغلب شهرهای کشور و ایجاد و تشدید بحران بی آبی، فرونشست و آلودگی شدید محیط زیست؛ و تخریب زیرساختهای تامین کننده پایداری شهرها علیرغم کم آبی است!!
متاسفانه این اقدام، که با اجرا در همه شهرها بدون استثنا، سبب بحران بی آبی، فرونشست و تحمیل هزینه های بی حساب و متعدد به کشور شده؛ با انتصاب عوارض اقداماتشان به خشکسالی و تغییرات طبیعی آب و هواییِ دنیا، یا مصرف بالای کشاورزان نگون بختی که با مدیریت غلط آبی، نه تنها از کشاورزی که حتی از آب مصرفی و آشامیدنی هم محروم شده اند؛ همچنان ادامه دارد!!
در حالی که خشک و خالی شدن اغلب روستاهای کشور و وقوع سیلابهای متعدد و عظیم و مخرب، گواه کذب بودن این ادعاهاست.
در واقع تنها دلیل شرایط بحرانی آب و هوایی کشور ما، اقدامات وزارت نیرو بر اساس تعارض منافع شرکتهای خصولتی وابسته و بی توجهی به وجود سیستمهای سنتیِ منطبق با شرایط آب و هوایی و امکانات هر منطقه است؛ که با کمترین سرمایه گذاری و کمترین هزینه، قادر به برآورده کردن همه نیاز آبی کشور بوده و می تواند باشد!!
عدم بررسی واقعی محیط زیستیِ پروژه های آب و فاضلاب کشور، نه در هنگام شروع و نه پس از اجرا، که ناشی از تعارض منافع است؛ تا کنون به ادامه و تشدید نتایج و عواقب مخرب اقدامات وزارت نیرو انجامیده است!!
پی نوشت:
* بسیاری از کشورهای اروپایی برای جلوگیری از آلودگی زمین و آب، با هزینه سنگین، به انتقال فاضلاب به مخازنی برای تصفیه بیهوازی، که مشابه بخشی از عملکرد چاه جذبی است، همراه با استفاده از بیوگاز حاصله، اقدام کرده اند!
imna.ir/x7nJT